Dienstag, 22. September 2015

Opgave 4 / Dyrehold / Nyheder

Nyheder

Regler og lovgivning.

Jeg fald over flere regler angående dyrhold også hønsehold er reguleret ved love og regler.
Dyreværnsloven 
Denne lov siger at uanset hvilke dyr man holder skal de behandles forsvarligt og beskyttes mod smerter, lidelse, angst eller væsentlig ulempe. Derudover skal ejeren sørge for, at dyrene får mad og vand og ejeren skal også sørge for, at de har ordentlige forhold, som passer til deres adfærd og giver dem bevægelsesfrihed.

Hvis man vil bruge æggene til eget forbrug skal man ikke melde hønseholdet, men hvis man vil give æggene til naboskabet, familie eller vener skal dyreholdet anmeldes hos det Centrale hysdyrbrugsregister (CHR) efter bekendtgørelsen nr. 59 af 18. januar 2010. ( Juhl J. & Falgren S. 2012: 132)

Det er Lotta
Ny beboer 

Som i allerede har hørt i videoen er der kommet en ny 20 uger gammel høne Lotta til hønseholdet. Hun skal være med til at lægge nogle flere æg, da Berta (hønsemoren) ikke lægger nok æg til hele familien. 
Lotta har det ikke nemt i hønseholdet, da de andre i holdet er familie og holder sammen. De lever i et hierarki der hos høns kaldes for hakkeorden. Hønsene hakker efter hinanden for at bestemme hvilken høne der er den dominerende. Den dominerende høne får lov til at spise først, have den bedste sove- og rede plads ( Juhl J. & Falgren S. 2012: 53). Det er det Lotta i øjeblikket er udsat for selvom hun er meget større ind de små, men om natten sover de allerede sammen på pindende og Lotta for også lov til at spise noget. Så Lotta skal nok integrere sig. 

Litteratur:
Juhl J. & Falgren S. (2012). Økohøns; Selvforsyning til husbehov. Farum: Koustrup & Co.



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen